YKB fortbildning

Kurslängd

5

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har bussförarkort (körkortsbehörighet D) och genomgått YKB

Förkunskap

YKB

Utbildningscertifikat

Efter 5 fullgjorda delkurser utfärdas ett yrkeskompetensbevis av transportstyrelsen som är giltigt i 5 år.

Vi erbjuder i samarbete med vår kund Vy fortbildningskurser till YKB. Kursen riktar sig till dig som har bussförarkort (körkortsbehörighet D) och genomgått YKB. Vår ambition är att leverera en förstklassig YKB fortbildning och tyngdpunkten läggs på trafiksäkerhet, förarens säkerhet och miljöanpassad körning.
YKB fortbildning hålls av erfarna och inspirerande instruktörer, som alla är godkända av Transportstyrelsen.

Vår kompletta YKB fortbildning består av 5 delkurser om 8 timmar vardera, som normalt är förlagda på vardagar mellan 8-17. Det är fritt att välja om du vill delta i samtliga fem delkurser, eller i en eller flera specifika delkurser. Alla utbildningsdagar avslutas med ett test för att säkerställa att kursen gett resultat. Därefter får samtliga godkända deltagare ett intyg, som styrker vilka specifika delmål kursdagen innehåller.

För att Transportstyrelsen skall utfärda ett yrkeskompetensbevis krävs det att man genomgått 5 fullgjorda delkurser. Efter 5 fullgjorda delkurser utfärdas ett yrkeskompetensbevis av transportstyrelsen som är giltigt i 5 år.

Vi skräddarsyr företagspaket eller erbjuder dig plats i våra öppna kurser. YKB:s fortbildningskurser hålls på flera orter såsom Göteborg, Lund, Ulricehamn, Östersund, Gävle, Uddevalla eller Linköping. Vid skräddarsytt företagspaket kan utbildningen även hållas på andra orter om önskemål finns.